Trainingskamp Thailand - Koh Samui

mijn ervaring

Voordat ik naar het trainingskamp op Koh Samui in Thailand vertrok, wist ik eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten. Wat ben ik blij dat ik dit fitness retreat heb leren kennen!

De reden dat ik een fitness kamp bezoek voordat we het gaan aanbieden via de fitnessreizen website, is omdat ik graag wil weten voor wie het kamp geschikt is. Op Koh Samui blijkt al snel dat het hier vooral gericht is op vechtsport. In het bijzonder Thaiboksen en BJJ (Brazilian JiuJitsu). Dat is niet voor niets, want ze hebben hier de beste trainers van Thailand in Muay Thai en BJJ.

Trainingskamp Koh Samui
Zwembad fitness kamp koh samui thailand

Begeleiding van Muay Thai-superster Jasmin Lopez, wat wil je nog meer?!

Na aankomst ontmoet ik Jasmin Lopez, een Muay Thai-superster. Wij hadden al contact gehad over mijn trainingsprogramma vooraf aan de reis. Zij maakt de planning voor alle fitnessreisdeelnemers. Check de hele gave content op de insta van Jasmin! Hoe cool is het dat je door haar begeleid wordt tijdens je fitness vakantie?

Groot aanbod aan trainingsfaciliteiten!

We lopen eerst samen een rondje over het trainingskamp. Heel handig, aangezien het terrein best groot is! Naast de kamers zijn er op het terrein meerdere trainingsfaciliteiten aanwezig, ideaal toch? Wat mij gelijk opviel was de  BJJ-mat! De grootste BJJ-mat van Azië? Ik weet het niet zeker,  maar ik heb nog nooit zo’n grote mat gezien. Daarnaast is er ook een olympisch zwembad, uniek in Thailand. We komen vervolgens bij de gym, ijsbaden, de crossfitbox en natuurlijk de Thaiboks area.

Voedzame maaltijden zijn inclusief!

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is voeding mega belangrijk om goed te kunnen herstellen na de intensieve trainingen die gegeven worden in één van deze professionele faciliteiten. Nu vraag je je misschien wel af, waar eet je dan op het fitness kamp? Bij de receptie is het sfeervolle café gelegen. Hier kan je heerlijke koffie drinken en haal je je maaltijden op. De maaltijden zijn allemaal erg zorgvuldig samengesteld door het gezonde restaurant Juice Queen en heel belangrijk; het is echt super lekker!

Thaiboksen voor alle niveaus

Als crossfitter had ik tegen Jasmin gezegd vooraf dat ik het Thaiboksen wel wilde proberen, aangezien ze hier zulke goede trainers hebben. Ze werken samen met Enfusion (een bekend thaiboksmultimediabedrijf). Daarom zijn er hier ook een aantal pro’s die zich klaarstomen voor wedstrijden! Best indrukwekkend. Gelukkig zijn er ook genoeg lessen voor beginners, want wat is het een uitdaging om de techniek van deze sport onder de knie te krijgen. Naast dat je een nieuwe skill leert, is dit ook echt de manier om heel veel calorieën te verbranden.

Muay Thai Superpro Koh Samui thailand
Muay Thai Fitness vakantie Koh Samui.

Personal trainer voor iedere deelnemer

Iedere deelnemer krijgt een personal trainer waar je meerdere keren per week mee afspreekt en je ziet hem/haar daarnaast ook tijdens small group lessen zoals de beach training of het hiken. Mijn trainer Darran Blasich weet mij goed uit te dagen en we hebben de grootste lol samen. Het trainingsprogramma bestaat uit superveel leuke activiteiten. Ik heb helaas niet genoeg tijd om alles te doen, maar massage die is inbegrepen pak ik natuurlijk wel even mee.
Persoonlijke begeleiding fitnesskamp Koh Samui

voor wie is deze fitness vakantie geschikt?​

In principe kan iedereen deelnemen, maar een goede basisconditie is wel noodzakelijk om een beetje mee te kunnen komen. Een goede voorbereiding is altijd al de helft van het werk! Als je geen interesse hebt in Muay Thai (Thaiboksen), dan adviseer ik te kiezen voor onze fitnessreis naar Phuket. Voor crossfitters en krachtsporters, zwemmers die graag iets nieuws willen leren, is het hier uitermate geschikt!

P.s. in november is het weer hier niet opperbest en heb je veel kans op regen. De overige maanden zul je meer van de zon kunnen genieten.

sfeerimpressie

- - Dit vind je misschien ook leuk - -

Op trainingskamp met overgewicht
Algemeen
Petra

Op fitnessreis met overgewicht

Kan ik op fitnessreis als ik NIET fit ben en/of overgewicht heb? Wij raden het trainingskamp in Phuket aan! Lees er alles over in deze blog.

Solo reizen naar thailand
Tips
Alina

Solo reizen in Thailand

Wil jij op reis naar Thailand, maar vind je het spannend in je eentje? In deze blog delen we alles wat je moet weten over solo reizen!