Fit blijven op vakantie - Zo doe je dat!

Fit blijven op vakantie, zo doe je dat! Als je aan vakantie denkt, dan denk je misschien aan ontspannen op het strand met een boekje en lekker eten en drinken. Daar is het natuurlijk ook vakantie voor! Maar lijk jij een beetje op mij? Dan wil jij misschien ook wel gewoon door blijven trainen en je gains, waar je zo hard voor hebt gewerkt, niet verliezen.

Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je kan fit blijven op vakantie. In deze blog delen we een aantal opties om je te helpen gezond en actief te blijven in het buitenland.

IMG_2124
Fitness vakantie MALLORCA - fitnesskamp - hiken - excursies

Ontdek de bestemming al wandelend of fietsend:

Één van de makkelijkste manieren om actief te blijven tijdens je reis is door de omgeving te verkennen doormiddel van een hike of fietstocht. Bij bijna elke accommodatie of omliggend dorpje is het tegenwoordig mogelijk om een fiets te huren. Vraag het gerust aan een local of doe van te voren wat onderzoek met onze grote vriend; Google. Wil je liever op plekken komen waar je met de fiets of auto niet heen kan, trek dan je wandelschoenen aan en ga op pad. Neem wel altijd de juiste hike kleding, voldoende drinken en snacks mee, aangezien je nooit precies weet hoe de hike verloopt. Als het gaat om de route kan je natuurlijk op de bonnefooi gaan of je kan de hulp inschakelen van diverse navigatie apps. Check van te voren wel altijd even de weersvoorspelling! 

Wie weet kom je zo prachtige plekjes tegen die je normaal niet te zien krijgt met een fiets of huurauto.

hiken door mallorca. Beste routes. fitnessreizen.nl

Maak gebruik van lokale sportfaciliteiten:

Veel vakantiebestemmingen bieden sportfaciliteiten zoals een gym, tennisbanen of zwembaden. Bekijk de website of Instagram van de accommodatie om erachter te komen of zij het ook hebben. Zo niet, dan kan je online ook gyms zoeken in de buurt van je hotel of huisje, vaak verkopen zij losse “dagtickets” of een speciale strippenkaart. Heb je toch liever hulp bij het uitzoeken van de meest ideale accommodatie met een goede gym? Check de website van The Travel Stylist, zij zijn gespecialiseerd in het zoeken van accommodatie met bijzondere wensen!

Probeer lokale sportactiviteiten of actieve excursies:

Elke bestemming heeft vaak verschillende sportactiviteiten die je kan uitproberen. Strandbestemmingen hebben vaak de mogelijkheid om te surfen, suppen, snorkelen of yoga lessen te volgen. Ben jij meer van de extreme sporten dan zijn er ook genoeg bestemmingen waar je kan kajakken, mountainbiken, abseilen, canyoningen, raften en nog veel meer! Zonder dat je het doorhebt verbrand je zo mega veel kcal en beleef je ook nog eens toffe avonturen! 

Wist je dat je door een uurtje te suppen al snel 580 kcal verbrand?!

Fitnessvakantie MALLORCA . singlereizen europa. hawaii van europa

Trainen in je hotelkamer:

Als je geen toegang hebt tot een sportschool kan je nog steeds je een goede workout doen! Hierbij staat je eigen lichaamsgewicht en enkele sport accessoires in het middelpunt.  lichtgewicht springtouw, resistance banden zijn enkele voorbeelden van accessoires die makkelijk mee te nemen zijn op vakantie. Geen inspiratie voor hoe de workout eruit kan zien? Op youtube en Instagram zijn er genoeg fitfluencers die het je voordoen. Als je liever een op maat gemaakt programma wilt kan je altijd contact opnemen met een personal trainer. Op deze webpagina staan er enkele.

TIP: Verwissel je hotelkamer in voor een parkje of het strand! 

Een Fitness Vakantie met fitnessreizen.nl:

Wist je dat je al deze tips kunt combineren tot een geweldige fitnessvakantie? Fitnessreizen.nl is speciaal ontworpen om jou als fitnessliefhebber of beginner te helpen bij het vinden van de ultieme vakantie-ervaring. Gedurende de fitnessvakantie wordt het behalen van je fitnessdoelen gecombineerd met het verkennen van de meest indrukwekkende bestemmingen.

Of je nu dol bent op yoga, bodybuilding, Crosstraining of een andere vorm van fysieke activiteit, het is bijna allemaal mogelijk. In Thailand is het zelfs mogelijk om deel te nemen aan een uitdagende “Big Buddha run” en in Mallorca kan je de helderblauwe zee op met een supboard. 

Fitness vakantie MALLORCA - Crosstraining - HIIT - tire flip. sporten op vakantie

- - Dit vind je misschien ook leuk - -

Op trainingskamp met overgewicht
Algemeen
Petra

Op fitnessreis met overgewicht

De eerste dag bij het fitness retreat in Phuket, Thailand kan natuurlijk spannend zijn. Lees hier over wat je bij aankomst kan verwachten!

Solo reizen naar thailand
Tips
Alina

Solo reizen in Thailand

Wil jij op reis naar Thailand, maar vind je het spannend in je eentje? In deze blog delen we alles wat je moet weten over solo reizen!

Trainingskamp Koh Samui
Bestemmingen
Petra

Trainingskamp Thailand – Koh Samui

Lees in deze blog alles over mijn ervaring bij het fitness kamp op Koh Samui, Thailand. Fitness vakanties op een tropisch eiland!