Op fitnessreis met overgewicht

Het kan best wel intimiderend overkomen als je de plaatjes op onze website bekijkt. Je ziet allemaal mega fitte mensen en je vraagt je af of een fitnessreis wel geschikt is voor jou.

Als jij (nog) niet fit bent kun je prima op fitnessreis en je zult zeker niet de enige zijn. We zijn er juist ook voor diegene die net dat extra steuntje in de rug nodig hebben, voor de start van een gezonde levensstijl!

(nog) niet fit maar wel op fitness vakantie

Welk trainingskamp kan ik het beste kiezen?

Het fitnesskamp op Phuket is het meeste geschikt, omdat ze hier lessen geven voor alle niveaus en er veel mensen zijn die echt een langere tijd blijven. We adviseren minimaal 2 weken te gaan, omdat je er vanuit kan gaan dat je zeker 1 week nodig hebt om te wennen aan de temperatuur en de dagindeling met meerdere trainingen op een dag. Vanaf de tweede week kan je er dan volledig tegenaan.

Zeker als je nog geen tot weinig sportervaring hebt, is het van belang om je lichaam de kans te geven te wennen aan de trainingen en de temperatuur. Door het wat rustiger op te bouwen voorkom je ook blessures.

Extra pluspunt: door langer te verblijven creëer je (gezondere) gewoontes en een sterkere mentale gezondheid! Dit vergroot de kans dat je na je fitnessvakantie jouw vernieuwde levensstijl doorpakt in Nederland.

op fitnessreis met overgewicht is mogelijk!

Gezonder worden zonder Crash dieet

Bij fitnessreizen staan wij absoluut niet achter crash diëten. Waarom? Wij geloven dat je met spieropbouw (ja ook voor vrouwen) veel meer bereikt dan met jezelf uithongeren.

Te weinig eten zorgt er over het algemeen voor dat je spieren verliest en je steeds minder kan eten om nog verder te kunnen afvallen. Als je spieren opbouwt, verbruiken deze extra energie, waardoor je automatisch meer kan eten, of met dezelfde hoeveelheid voeding wel afvalt.

Wat eet je gedurende je fitness vakantie?

Bij al onze fitnessreizen zijn voedzame maaltijden inbegrepen. Op Phuket kan je zelf kiezen uit de menukaart met super gevarieerde gezonde maaltijden. Het aantal calorieën staat op de menukaart bij beschreven, maar nog belangrijker de proteïne. De voedingsstof die je nodig hebt voor spieropbouw. 

Weet je niet precies hoe je het met eten moet aanpakken tijdens je reis? Geen zorgen er staan professionele trainers voor je klaar om jou te helpen. Daarnaast geeft het fitnesskamp ook een voedingsseminar, zodat jij het straks ook zelf kan toepassen in je dagelijkse leven.

Tip: neem ook een lekkere proteïneshake, bij Health kitchen maken ze de allerbeste (eventueel ook voor vegans).
verantwoord afvallen gedurende fitnessvakantie thailand phuket

Kun jij een paar kilo lichter terugkomen van je fitnessreis?

Jazeker als je meer energie verbruikt dan je inneemt, zul je kilo’s kwijtraken. En veel energie verbruiken dat je ga je 100% zeker doen tijdens je fitnessvakantie! Meestal zie je nog een afname in gewicht als je een aantal dagen terug bent, omdat je vocht level weer op peil komt. Door het vele drinken (wat absoluut nodig is) kan het zijn dat je wat meer vocht vasthoudt tijdens je reis, dit komt vanzelf weer goed in Nederland. 

Wij noemen dus niet graag het woord afvallen, maar zijn meer fan van vetverliezen en spieren opbouwen. Met de fitnessreis hopen wij te bereiken, dat jij sporten (en spieren opbouwen/ sterker worden) leuk gaat vinden en dat je terug in Nederland met zin naar de sportschool gaat om je journey voort te zetten.

Waarom boeken via fitnessreizen.nl

Ben jij enthousiast geworden om een fitnessvakantie te maken? Wij begrijpen dat je het misschien spannend vindt, of heel veel verschillende vragen hebt. Wij zijn er voor je om ze allemaal te beantwoorden en er voor te zorgen dat jij ontspannen op reis kunt. Wij regelen als jij wilt ook de vluchten en geven advies over alles wat je nodig hebt voor je reis.  Voor je fitnessvakantie ontvang jij van ons een uitgebreid document met tips & tricks. Niets meer om je tegen te houden, deze droomreis binnenkort te gaan maken! 

- - Dit vind je misschien ook leuk - -

Op trainingskamp met overgewicht
Algemeen
Petra

Op fitnessreis met overgewicht

De eerste dag bij het fitness retreat in Phuket, Thailand kan natuurlijk spannend zijn. Lees hier over wat je bij aankomst kan verwachten!

Solo reizen naar thailand
Tips
Alina

Solo reizen in Thailand

Wil jij op reis naar Thailand, maar vind je het spannend in je eentje? In deze blog delen we alles wat je moet weten over solo reizen!

Trainingskamp Koh Samui
Bestemmingen
Petra

Trainingskamp Thailand – Koh Samui

Lees in deze blog alles over mijn ervaring bij het fitness kamp op Koh Samui, Thailand. Fitness vakanties op een tropisch eiland!