Je eerste dag bij het fitness retreat in Phuket

Het kan natuurlijk best spannend zijn, de eerste dag op het fitnesskamp. Maak je geen zorgen je zult je snel thuis voelen. Vergeet vooral ook niet onze tips voor een geslaagde fitnesskamp te lezen!

Gezellige community Fitness retreat Phuket
Community gevoel phuket trainingskamp

Je ontvangst

Voor je eerste dag mag je je in de ochtend melden bij de receptie van het Titan, deze is direct naast de receptie van de accommodatie van het fitnesskamp.

De receptie opent om 08:00 uur (behalve op zondag, dan is alles gesloten). Bij de receptie zullen ze je het een en ander uitleggen over het trainingsschema en aangeven wie je personal trainer is. Daarna zal je een rondje over het kamp maken, waarbij ze je laten zien waar alles is. Indien jij deze ochtend nog niet gegeten hebt, kan je ook al de in-bodyscan doen. Deze scan geeft een uitgebreid beeld van je gewicht, spier en vetmassa etc.

Op maandag, dinsdag en vrijdag start de eerste les om 08:15. Je kan hier al aan deelnemen, maar ook twee uurtjes wachten en om 10:15 de tweede les meepakken.

Op woensdag (buddha run), donderdag (yoga) en zaterdag (beachtraining) start de les al om 07:00 uur. Deze lessen moet je van tevoren voor opgeven, dus die dagen kan je beter starten met de les van 10:15.

Ontbijt
Je kan ontbijten wanneer je wilt. De meeste mensen ontbijten tussen de twee ochtend lessen in. Dat wil zeggen tussen 09:15 – 10:15. Zie het kopje ‘maaltijden en shakes’ voor meer info.

Eerste dag fitness retreat in Phuket

Wat neem je mee?

Wat neem je mee naar je eerste les? Uiteraard trek jij je sportkleding aan! Vergeet daarnaast niet een grote (hervulbare) fles water en een handdoekje. Een klein rugzakje is handig, waar je ook je geld en hotel sleutel in kan opbergen. Trainen in de warmte is heel anders in Thailand. Je zult merken dat je niet zo sterk bent als in Nederland. Dit is niet erg, je zult des te sterker zijn als je weer terug bent in het Nederlandse klimaat. Het is belangrijk om veel te drinken en voeg hier eventueel zakjes elektrolyten aan toe (verkrijgbaar bij de supermarkt 7/11).
Wat neem je mee of fitness retreat

Wanneer ontmoet je de andere deelnemers en coaches?

Titan heeft een erg gezellig restaurant waar iedereen voor en na de lessen verzamelt. Er staan grote tafels waar iedereen bij elkaar aanschuift. Nieuwe mensen worden vaak snel opgemerkt en voor je het weet ben je voor de 5de keer aan het vertellen, waarom je er bent en hoelang je blijft 😉. De lessen worden gegeven door verschillende supergoede coaches en je zult ze allemaal leren kennen tijdens de lessen. Iedereen geeft weer op een andere manier les, dus lekker afwisselend.

TIP: Vraag of je toegevoegd kan worden aan de Titan Fun chat appgroep. Deze appgroep is bedoeld om leuke dingen met elkaar af te spreken. In deze app komt onder andere te staan als er etentjes of uitjes geregeld worden.

Restaurant Titan Fitnesskamp in Phuket

Maaltijden en shakes

Afhankelijk van het programma dat je hebt gekozen zijn er twee of drie à la carte maaltijden inclusief en 2 eiwit shakes. Bij de balie in het restaurants ligt een map waar je je naam en programma kan vinden. Als je iets besteld wordt dit in de map afgevinkt. Drankjes kan je apart afrekenen. Je kunt kiezen uit 2 verschillende menu’s. Een menu met gezonde maaltijden en een menu met wat minder gezonde dingen. Schattingen van de calorieën en proteïne staan aangegeven bij de maaltijden. Voor de shakes heb je verschillende opties in smaken en ook verschillende soorten melk met of zonder banaan etc.

Ons advies is om het de eerste dag rustig aan te doen. Ga na de trainingen relaxen in de schaduw bij het zwembad, of in je kamer en een beetje op tijd slapen. Zo kan je er de tweede dag weer lekker tegenaan! Uit eigen ervaring kan ik zeggen het opbouwen van de hoeveelheid trainingen zeker aan te raden is!

Gezonde maaltijden bij Healt Kitchen van fitness retreat

waarom boeken via fitnessreizen.nl

Ben jij enthousiast geworden om een fitnessvakantie naar Thailand te maken? Wij begrijpen dat je het misschien spannend vindt, of heel veel verschillende vragen hebt. Over Thailand of over de reizen zelf. Wij zijn er voor je om ze allemaal te beantwoorden en er voor te zorgen dat jij ontspannen op reis kunt. Wij regelen als jij wilt ook de vluchten en geven advies over alles wat je nodig hebt voor je reis.  Voor je fitnessvakantie ontvang jij van ons een uitgebreid document met tips & tricks. Niets meer om je tegen te houden, deze droomreis binnenkort te gaan maken! 

- - Dit vind je misschien ook leuk - -

Op trainingskamp met overgewicht
Algemeen
Petra

Op fitnessreis met overgewicht

Kan ik op fitnessreis als ik NIET fit ben en/of overgewicht heb? Wij raden het trainingskamp in Phuket aan! Lees er alles over in deze blog.

Solo reizen naar thailand
Tips
Alina

Solo reizen in Thailand

Wil jij op reis naar Thailand, maar vind je het spannend in je eentje? In deze blog delen we alles wat je moet weten over solo reizen!

Trainingskamp Koh Samui
Bestemmingen
Petra

Trainingskamp Thailand – Koh Samui

Lees in deze blog alles over mijn ervaring bij het fitness kamp op Koh Samui, Thailand. Fitness vakanties op een tropisch eiland!