MIJN ERVARING - Fitness camp Thailand

Voor mijn fitnessvakantie naar Phuket was ik al een keer een dagje op het fitnesskamp geweest, waardoor ik een beetje wist wat me te wachten stond. Deze fitnessreis overtrof echter al mijn verwachtingen!!

olympic weightlifting | sportreizen | trainingskamp Thailand
Krachttraining fitness reizen Thailand

Aankomst in thailand

Via Dubai vloog ik naar Phuket. Vanuit de luchthaven is het nog ca. 40 minuten en dan kom je in een totaal andere wereld! Soi Taied in Chalong, of ook wel ‘Fitness street’ Phuket genoemd.  Voor een fanatiek sporter als ik zelf de hemel op aarde. Overal waar ik keek, zag ik gyms, thaiboxing, massagesalons, ijsbaden, proteïne kraampjes, gezonde restaurants noem het maar op.  

Omdat ik in de avond aankwam ging ik vroeg slapen. Hopelijk snel van de jetlag af.

De volgende dag stond ik om 08:15 klaar voor het eerste lesje Cross Training. Met de jetlag was het flink hard werken, maar goed daarvoor zijn we ook hier! Kennismaken met andere deelnemers was zo gebeurd. Het wordt nog lastig alle nieuwe namen te onthouden, maar het lijkt een enorm leuke groep. 

Na de training was het tijd voor een gezond ontbijt in Health Kitchen (het restaurant van het kamp) en een introductie over het kamp.

Alle nieuwe deelnemers kregen uitleg over de verschillende sportlessen die aangeboden worden, hoe het werkt met de maaltijden die inclusief zijn en we kregen een goedgevulde goody bag met o.a. twee sportshirts. Daarnaast kreeg ik een schema met de ingeplande lessen personal training.

Resultaten bijhouden met de Inbody Composition Scan

Ahhh de weegschaal. Een haat/ liefde verhouding. Ondanks dat mijn focus ligt op krachtopbouw, zie ik nog steeds liever de getallen op de weegschaal afnemen. Ik probeer het los te laten. De INBODY weegschaal meet veel meer dan alleen je gewicht. Na het invoeren van mijn leeftijd en lengte houd ik de sensoren vast en na een minuut rolt er een uitgebreide analyse uit. Dat valt niet tegen. Aan het einde van de week krijg ik weer een scan. Nu kan je natuurlijk niet veel resultaat verwachten in een week, maar toch ben ik wel nieuwsgierig.  Klopt die scan helemaal precies? IDK, maar het is een mooi document om te kijken of er wat veranderd gedurende je verblijf. Uiteraard, hoe langer je blijft, hoe groter de kans op veranderingen.

body fat weegschaal | transformatie | Thailand

Personal Training van hoog niveau​

Mijn Thaise personal trainster heet Eng en zij is heel erg goed in CrossFit. Precies een goede match met mij. Ze heeft me o.a. geleerd hoe ik een betere “squat clean” kan maken. Je kan je PT ook gebruiken om het te hebben over je doelen, vragen te stellen over voeding, of andere zaken waar je hulp bij zou willen. Het is absoluut aan te raden de PT in het pakket erbij te nemen.

Hoeveel keer trainen per dag?​

In Nederland sport ik ca. 5 keer per week, behoorlijk fanatiek dus. Ik was erg benieuwd hoe het zou zijn om meerdere lessen per dag te volgen. Kan ik dat volhouden? In Nederland zou ik dat niet kunnen. Bijna iedereen in het kamp gaat naar 2 of 3 lessen per dag. De mensen die meerdere weken gaan en soms ook totaal niet fit zijn, starten de eerste week vaak met 1 les per dag én de personal training. Na de eerste week worden er dan 2 of 3 lessen per dag gedaan. En er zijn ook mensen die volgen zelfs wel 4 trainingen! Je bepaalt dit zelf, niets is verplicht.

Het sporten in warme temperatuur is echt heel anders. Op een of andere manier vinden je spieren dit wel fijn. Ik heb dus vrijwel gelijk aan meerdere lesjes mee kunnen doen. Ik merkte wel dat ik wat minder sterk was in de hitte en ook kwam de rustdag (zondag) als geroepen om een beetje bij te komen van de eerste dagen.

HIIT | fitness kamp | thailand phuket trainingskamp

Wat een sfeer!

Wat super leuk om gelijk al allemaal nieuwe mensen te leren kennen. Ik kreeg direct een uitnodiging voor een whatsappgroep, waar meestal restaurant reserveringen voor in de avond werden gemaakt. Ook in het weekend werden er leuke dingen via de appgroep georganiseerd. Als je wilt kun je best tot laat in de avond doorgaan, maar ik koos er voor iedere avond relatief vroeg te slapen, omdat ik de volgende ochtend weer fit op wilde staan.

Sporten in combinatie met gezonde voeding

Alle restaurants op fitness street houden er rekening mee dat mensen hier voor hun gezondheid zijn. Er worden overal lekkere en gezonde maaltijden aangeboden en er is geen gebrek aan proteïneshakes. Inclusief bij je fitnessreis zit het ontbijt en de lunch in Health Kitchen. Voor je diner ga je het dorp in en daar kan je al eten voor 4 euro inclusief een drankje. Geen geld toch? Alternatief is ook nog de supermarkt Seven Eleven, waar je echt van alles kan krijgen.

Beach training

Op zaterdag had ik me ingeschreven voor de beach training. we gingen met een bus naar een prachtig strand waar we een pittige workout kregen van de Finse dame Mirka. Het was echt zo gaaf om hier te sporten. Het is een heel mooi plekje en in de ochtend nog super rustig. We sloten de workout af met een duik in zee, gewoon in onze sportoutfit. Tip: neem genoeg water mee. 

Ontspannen op zondag (rustdag)

Aangezien zondag een rustdag is heb je dan mooi de tijd om wat van de omgeving te gaan verkennen. We hadden toevallig deze dag precies pech met het weer. Er waren ook mensen naar Ko Phi Phi gegaan en zij hadden prachtig weer gehad. Wij besloten een tempel te gaan bezoeken vlakbij het kamp én een heerlijke Thaise massage te nemen.

De dagen vliegen voorbij

De dagen vlogen voorbij en we hebben alle verschillende soorten lesjes uitgeprobeerd. Het was eigenlijk allemaal even leuk. We liepen ook nog een ochtend naar de grote Buddha. Wat vooral heel erg leuk maakte waren de leuke andere deelnemers. Je krijgt super snel een band met elkaar.

Big Buddha fitnessvakantie phuket

Het kamp is voor iedereen

Iedereen heeft een ander verhaal en reden om hier aan deel te nemen. Dit varieert van mensen die willen afvallen en hun levensstijl willen veranderen, tot (zeer) sportieve mensen die hun trainingen een boost willen geven. De leeftijden variëren enorm. Toen ik er was, was de oudste deelnemer rond de 55 en de jongste 20 jaar. Iedereen gaat leuk met elkaar om en wordt uitstekend begeleid.

Na me een week helemaal te hebben ondergedompeld in de fitness was het weer tijd om te gaan. Het was lastig afscheid nemen van deze geweldige omgeving, leuke coaches en de andere deelnemers die ik heb leren kennen. Wij gingen nog twee dagen naar Bangkok als afsluiting wat ook erg leuk was. Een ding weet ik zeker, ik was hier absoluut niet voor het laatst!

sfeerimpressie

- - Dit vind je misschien ook leuk - -

Op trainingskamp met overgewicht
Algemeen
Petra

Op fitnessreis met overgewicht

De eerste dag bij het fitness retreat in Phuket, Thailand kan natuurlijk spannend zijn. Lees hier over wat je bij aankomst kan verwachten!

Solo reizen naar thailand
Tips
Alina

Solo reizen in Thailand

Wil jij op reis naar Thailand, maar vind je het spannend in je eentje? In deze blog delen we alles wat je moet weten over solo reizen!

Trainingskamp Koh Samui
Bestemmingen
Petra

Trainingskamp Thailand – Koh Samui

Lees in deze blog alles over mijn ervaring bij het fitness kamp op Koh Samui, Thailand. Fitness vakanties op een tropisch eiland!